Vadászgép

Biztonsági okokból Debrecenben szállt le egy Gripen

Kedd délelőtt gyakorló repülést végzett a Magyar Honvédség JAS 39 Gripen géppárja, amikor kevéssel tíz óra után, Debrecen térségében az egyik gépen rendellenességet jelzett az egyik kontrollámpa.

2016.09.27 18:06MTI
Wikipedia/Guinnog

Biztonsági okokból a debreceni repülőtéren szállt le kedd délelőtt egy Gripen vadászgép - erősítette meg az erről szóló sajtóértesüléseket a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya az MTI érdeklődésére.

Közleményük szerint kedd délelőtt gyakorló repülést végzett a Magyar Honvédség JAS 39 Gripen géppárja, amikor kevéssel tíz óra után, Debrecen térségében az egyik gépen rendellenességet jelzett az egyik kontrollámpa.

Vészhelyzet nem alakult ki, de mivel a biztonság az elsődleges, a pilóta - az ilyenkor szokásos előírások szerint - a legközelebbi repülőtéren leszállt a gépével - közölte a honvédség, hozzátéve, hogy a gép átvizsgálása jelenleg is tart a debreceni repülőtéren.

A polgári repülést nem érintette a katonai gép váratlan érkezése - közölte a debreceni repülőtér igazgatója az MTI-vel.

Sápi Tamás tájékoztatása szerint valamennyi járatuk menetrend szerint landolt, illetve hagyta el a debreceni légikikötőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.