Riasztották a honvédség Gripenjeit

Zürichből Hongkongba ment az utasszállító, ami miatt felszálltak a Gripenek

Egy Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép Ausztria felől 14. óra 35 perckor lépett be Magyarország légterébe.

2016.07.30 17:51ma.hu

Egy utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztérium tájékoztatása szerint nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép szombaton délután, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.

Egy Boeing 777 típusú utasszállító repülőgép Ausztria felől 14. óra 35 perckor lépett be Magyarország légterébe – írják.

Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el ugyan, de sem Ausztriában, sem pedig Magyarország légterében nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással.

A Honvédelmi Minisztérium azt is közölte: a Gripen pár a hangsebességet átlépte, ezért hangrobbanást lehetett hallani Kecskemét-Makó-Szeged térségében. A készenléti szolgálat repülőgépei vizuálisan azonosították az utasszállítót, majd az átadásra került a román légirányításnak, a Gripen pár pedig visszatért a bázisrepülőtérre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.