Illegális bevándorlás

Szakértő: ma már nem vitatott a határvédelem fontossága

Tavaly 70 milliárd forintot, idén mintegy 100 milliárdot költ a magyar állam menekültügyi ellátásra, határvédelemre.

2016.09.17 02:30MTI

Ma már nem vitatott a határvédelem fontossága, pedig korábban még nemzetközi felháborodást keltett a kerítés - mondta Szántó Miklós, az Alapjogokért Központ munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Tavaly 70 milliárd forintot, idén mintegy 100 milliárdot költ a magyar állam menekültügyi ellátásra, határvédelemre. Ez a következménye annak, hogy nyugati politikusok szinte meghívták a migránsokat, akik viszont így áldozatai nemcsak a saját terroristáiknak, de a brüsszeli politikusoknak is - mondta Szántó Miklós.

Nem szabad engedni, hogy a potenciális befogadók is áldozattá váljanak - hangsúlyozta az Alapjogokért Központ munkatársa.

Kifejtette: a genfi menekültjog eredeti célja, hogy akit valóban üldöznek, az védelmet kapjon az első olyan országban, ahol ez garantálható. Például a Szíriából menekülők esetében ez lehet Törökország, Libanon vagy Jordánia.

Az emberi jogi fundamentalisták azonban kiforgatták a genfi jogot és egy globális szociális jogként értelmezik, amely ott és akkor jár, ahol csak az érintettek ezt akarják. Ez a felfogás szivárgott be az uniós jogalkalmazásba is - értékelt Szántó Miklós.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.