Amerikai elnökválasztás

Clinton mielőbbi állampolgárságot ígér az illegálisan ott élőknek

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje átfogó bevándorlási reformot és az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért egy csütörtök esti washingtoni rendezvényen.

2016.09.16 07:28MTI

Az eseményen felszólaló Barack Obama amerikai elnök nagyobb arányú bevándorlást szorgalmazott, hangsúlyozva, hogy Amerikában - az őslakosokat leszámítva - mindenki bevándorló.

Hillary Clinton pedig dicsérte a spanyolajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és neveket sorolt fel a híres, tekintélyes karriert befutó emberek közül. Kifejtette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő. Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget. Megígérte azt is, hogy elnökként megnyitja az utat az illegálisan az országban élők millióinak állampolgársága előtt. Clinton beszédét óriási taps fogadta. Clinton három nap után csütörtökön tért vissza kampányolni, s délután az észak-karolinai Greensboróban találkozott támogatóival. A rendezvényen utalt betegségére is, megerősítette, hogy tüdőgyulladással küszködik, de nem akar tovább otthon lábadozni, hiszen már két hónap sincs hátra a választásig.

A Reuters hírügynökség által közzétett országos felmérések szerint Trump a választás szempontjából fontos, úgynevezett ingadozó (tehát nem állandóan, kiszámíthatóan egy pártra voksoló) államokban, így Iowában, Ohióban, Floridában és Nevadában is átvette a vezetést, Észak-Karolinában pedig fej-fej mellett halad Clintonnal, és ledolgozott hátrányából Virginia államban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.