Illegális bevándorlás

Bakondi: Magyarország mindent megtesz Európa biztonságáért

Magyarország a saját határának őrzésével egyúttal Európa külső határát is őrzi, és ennek történelmi hagyománya van: országunk évszázadok óta így cselekszik.

2016.08.21 10:05MTI

Magyarország a saját határának őrzésével egyúttal Európa külső határát is őrzi, és mindent megtesz az európai emberek biztonságáért - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György úgy fogalmazott, hogy ennek történelmi hagyománya van: Magyarország évszázadok óta így cselekszik.

Azt mondta, hogy a határőrizet vagy a népszavazás fontosságát nem azon lehet lemérni, hogy jelenleg hány migráns tartózkodik az országban. A fő szempont az, hogy be kell tartani az Európai Unió jogszabályait - emelte ki.

Felidézte, hogy a migrációs válság kezdetén Magyarországot sok támadás érte a bevezetett intézkedések miatt, ugyanakkor megjegyezte, hogy mára jelentősen megváltozott a helyzet: minden európai állam kormánya érzékelte a lakosság hangulatváltozását, és védekezésbe kezdett.

Hangsúlyozta, hogy már nemcsak a visegrádi négyek, hanem sok más ország is úgy gondolja, éppen elegen jutottak be ellenőrzés nélkül az unió területére, és ezért fontos érdek a belbiztonság megszilárdítása.

Bakondi György arról is beszélt, hogy Magyarország eddig sem engedett és ezt követően sem enged semmiféle zsarolásnak, legyen szó demonstrációról, erőszakos tiltott határátlépésről vagy bármilyen más fenyegetésről. A magyar szigorító intézkedések eredményesek, ugyanis míg tavaly nyáron naponta sok ezren lépték át a határt, most átlagosan csupán mintegy százan kísérlik meg - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.