Illegális bevándorlás

Ausztria partner a határvédelemben

Miniszteri találkozón egyeztettek arról, hogy Ausztria milyen konkrét katonai segítséget tud adni a magyar-szerb határ védelméhez.

2016.07.14 21:40MTI

A csütörtökön Röszkén tartott miniszteri találkozó is arról tanúskodik, hogy nem csak a visegrádi négyek, hanem Ausztria is partner tud lenni a határvédelemben - mondta Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint mind a két ország kapcsolatában, mind pedig regionális értelemben fontos és előremutató lenne, ha az alapvető kérdésekben meg tudnának egyezni.

Az illegális bevándorlásról megjegyezte: az nem jelentheti a megoldást, ha megpróbálják azt legalizálni.

Az illegális bevándorlás elleni közös fellépésről egyeztetett csütörtökön Röszkén Pintér Sándor belügyminiszter, Simicskó István honvédelmi miniszter, Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter és Hans Peter Doskozil osztrák védelmi- és sportminiszter. Simicskó István elmondta, az európai menekültügyi normák és eljárásjogi szabályok betartásával egyeztetnek arról, Ausztria milyen konkrét katonai segítséget tud adni a magyar-szerb határ védelméhez, miként tud az osztrák haderő a magyar honvédséggel és rendőrséggel együttműködni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.