Bíróság

Két év börtönre ítéltek egy férfit, aki mentőket bántalmazott

A férfi a mentőautóban hirtelen agresszívan kezdett viselkedni, bántalmazta a mentőápolót, majd az autó megállása után a vezetőt is. Ezt követően kiszállt a járműből és a helyszínről gyalogosan, az úttesten sétálva távozott

2016.07.14 17:08MTI

Két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés kísérlete miatt első fokon a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi bíróság csütörtökön azt a férfit, aki mentőket bántalmazott Budapesten múlt kedden.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a vádlott múlt kedden késő este erősen ittas állapotban mozdulatlanul feküdt az utcán, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A mentők megállapították, hogy a férfi ittas állapotban van, és lábfájdalmai miatt kórházba kell vinni. Mivel eleinte együttműködő volt, nem kértek rendőri segítséget.

Azonban a férfi a mentőautóban hirtelen agresszívan kezdett viselkedni, bántalmazta a mentőápolót, majd az autó megállása után a vezetőt is. Ezt követően kiszállt a járműből és a helyszínről gyalogosan, az úttesten sétálva távozott - közölték.

Úgy folytatták: mivel a vádlott az autók között tűnt el, a mentők megkülönböztető fényjelzést használva utána indultak testi épsége megóvásáért, és értesítették a rendőrséget is. A férfi, miután utolérték, ismét a mentőkre támadt. A rendőrök kiérkezéséig a sértettek lefogták és visszatartották.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.