Illegális bevándorlás

Bakondi: majdnem kétszázan jutottak át a gyodán egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában 1060 illegális bevándorló kísérelt meg Magyarországra jutni. 190-en sikeresen átjutottak a kerítésen, 870 ember átjutását pedig megakadályozták a magyar hatóságok.

2016.07.06 09:10MTI

Bakondi György elmondta: 190-en sikeresen átjutottak a kerítésen, 870 ember átjutását pedig megakadályozták a magyar hatóságok.

Beszámolt arról is, hogy arra számít, lesz visszatartó ereje az új határellenőrzési rendszernek, mivel jelentős lehet a megelőző hatása, ha az illegális bevándorlók azt látják, nem érdemes próbálkozniuk, mivel 100 százalékban elfogják őket. Hozzátette: az új szabályok szerint, ha elfogják a bevándorlót és nem történt bűncselekmény, akkor szabálysértési eljárás keretében visszakísérik őt az áteresztő kapuhoz. Ott tájékoztatják arról, hol adhatja be a kérelmét és visszaküldik a kerítés túloldalára. Bakondi György ismertetése szerint a migránsok együttműködőek, tudomásul veszik a tájékoztatást. Jelenleg 300-350-an várakoznak Tompánál és Röszkénél a tranzitzónákban - mondta.

A főtanácsadó arról is beszámolt, hogy megerősítették a határvédelmi erőket, összesen 10 ezer katona és rendőr teljesít szolgálatot az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. Elmondta: a technikai eszközöket is megnövelték, hőkamerákat, helikoptereket használnak, mivel azt tapasztalták, hogy a határ túloldalán az embercsempész szervezetek szintén ilyen eszközöket használnak arra, hogy a magyar járőrözést kifigyelve találjanak olyan pontot, ahol be tudnak jutni az országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.