Ittas volt és elhagyta a helyszínt

Vádemelés a két rendőr halálát okozó autós ellen

Vádat emelt az ügyészség azzal az autóssal szemben, aki másfél éve két rendőr halálával járó közlekedési balesetet okozott a főváros XVIII. kerületében.

2016.06.21 12:49Havariapress

A vétkes sofőr ittas volt a történtek idején és el is hagyta a helyszínt az ütközés után, a vádhatóság ezért azt kérte a vádiratban, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki rá, és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratának lényege szerint a 33 éves férfi 2015. február 7-én hajnalban az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán ittasan és érvényes vezetői engedély nélkül autózott, majd az egyik kereszteződésnél balra akart kanyarodni. Szemből akkor érkezett oda egy rendőrautó, amelynek a vétkes nekiütközött, majd a szolgálati jármű nekiütközött egy harmadik, arra haladó gépkocsinak is.

Bár a vétkes észlelte a balesetet, ennek ellenére segítségnyújtás és a mentők értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, autójával pár utcával arrébb parkolt le. Az egyenruhások akkor fogták el, amikor - már a helyszínelés alatt - visszatért az ott hátrahagyott gépkocsijához.

A baleset következtében a járőrautóban utazó két rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették. Az ütközésben érintett harmadik autó vezetője és utasa szintén súlyosan megsérült.

A férfival szemben az ügyészség mindezek alapján halált okozó ittas járművezetés, valamint négy rendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, amiért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.