Illegális bevándorlás

Hamar összeül a migránsügyi munkacsoport

Az uniós kvótarendszerrel, a magyar kvótareferendummal és akár a Brexittel kapcsolatban is lehet dolga.

2016.06.17 12:09MTI

A migrációval kapcsolatos minden kérdésben összegző és döntéselőkészítő feladata lesz a migránsügyi munkacsoportnak, így az uniós kvótarendszerrel, a magyar kvótareferendummal és akár a Brexittel kapcsolatban is lehet dolga - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kovács Zoltán elmondása szerint ennek a munkacsoportnak az elsődleges feladata a június végi európai uniós csúcs, valamint a migrációval kapcsolatos, nyáron és ősszel várható jogi feladatok előkészítése. A legfontosabb, hogy a témához szükséges minden szakértelem a lehető leggyorsabban rendelkezésre álljon – húzta alá.

Az érintett minisztériumok vezetőiből és szakértőiből álló munkacsoport már a jövő heti kormányülés előtt megkezdi a munkát – folytatta. A Nagy-Britannia unióból való kilépéséről döntő csütörtöki népszavazással kapcsolatban is lehet értékelő feladata, hiszen az bármilyen eredménnyel is jár, “sok minden meg fog változni”.

Emellett a munkacsoport foglalkozik majd a már elfogadott uniós kvótával – amelyet Magyarország és Szlovákia megtámadott az Európai Bíróságon -, a tervezett új brüsszeli kvótával és a magyar népszavazással is. Az utóbbinak az előkészítésében és a következményei kezelésében, feldolgozásában is segítséget nyújt majd a kormánynak – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.