Béremelés

Százezerrel nő a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére

Balog Zoltán Emmi-miniszter most jelentette be a munkavállalókkal kötött megegyezést. A szakdolgozóknál új bértábla jön.

2016.06.09 11:00MTI

Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtök délelőtt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Tájékoztatása szerint a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére idén bruttó 107 ezer, jövőre bruttó 100 ezer forinttal nő. A szakdolgozóknál szeptembertől új bértáblát vezetnek be, idén 26,5 százalékkal nő az alapbér. A megállapodást korábban már megszellőztette a Népszabadság is. A szakdolgozóknál szeptembertől új bértáblát vezetnek be. Idén átlagosan 26,5 százalékkal nő az alapbér, jövő novembertől 12 százalékkal - tette hozzá Balog Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.