Illegális bevándorlás

Kiskunhalason ismét izzik a levegő, szabadságot skandálnak a migránsok

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét

2016.06.02 18:34MTI
MTI Újvári Sándor - a 2016/06/01-i tüntetésen

Az M1 tudósítója a helyszínről nyilatkozva azt mondta: a migránsok a szerdaihoz hasonlóan ismét a "freedom" (szabadság) szót skandálták, három szószóló pedig beszédeket intézett hozzájuk, amellyel tovább fokozták az indulatokat.

A tudósító felidézte, zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban. Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva".

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. A szabályozott napirend szerda estére állt helyre a központban.

A kora esti Híradóban az M1 tudósítója arról számolt be, hogy nem megerősített információk szerint a migránsok fő szószolója egy 51 éves, magát szírnek valló állampolgár, felesége és hét gyermeke Németországban van. Arról is beszámolt, hogy információik szerint szerdán a migránsok elutasították az ebédet, majd a vacsorát is, utóbbit azzal az indokkal, hogy romlott. Miután az intézmény egyik osztályvezetője előttük evett a kacsamájas pástétomból, utána kezdtek csak el enni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.