Illegális bevándorlás

Vádat emeltek embercsempészés miatt három férfi ellen

Öt afgán állampolgárt próbáltak az államhatár átlépéséhez szükséges okmányok nélkül Ausztrián át a németországi Passauba szállítani.

2016.05.23 12:29MTI

Vádat emelt vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a Pápai Járási Ügyészség három férfi ellen. Az elkövetők tavaly szeptemberben afgán állampolgárokat akartak illegálisan Németországba szállítani - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a pápai, illetve az egyik környékbeli faluból származó három férfi öt afgán állampolgárt próbált az államhatár átlépéséhez szükséges okmányok nélkül Ausztrián át a németországi Passauba szállítani.

A férfiak két személygépkocsival utaztak Győrbe, ott este az egyik járműbe felvették az afgánokat, akiket az osztrák határ felé szállítottak. Az út során az elöl haladó járműben utasként ülő egyik elkövető telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot a mögötte haladó, afgánokat szállító társával, akit az útvonal és a határátkelő megválasztására, valamint a menekülésre vonatkozó utasításokkal látott el.

A vádlottakat végül késő este a Soprontól 15 kilométerre lévő Hidegség településen fogták el a rendőrök. Az elöl haladó jármű vezetője a társával együtt menekülni próbált, de rövid üldözés után a rendőrök őket is igazoltatták - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.