Szociálpolitika

"Kimentik" a gyermekotthonokból a gyerekeket

Régi elhatározása a kormánynak, hogy a zsúfolt, kollégiumszerű intézményekből "kimentsék" a gyerekeket 8-10 fős lakásotthonokba.

2016.05.14 11:04MTI

Egyetlen állami gondozásban lévő gyermeknek sem kell zsúfolt, nagy gyermekotthonokban élnie 2-3 év múlva - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Czibere Károly felidézte, hogy az állam elindított egy pályázatot nagy állami intézmények kiváltására, 4 milliárd forintos keretösszeggel. Erre többnyire az állami, de magánintézmények is jelentkezhetnek.

Régi elhatározása a kormánynak, hogy a zsúfolt, kollégiumszerű intézményekből "kimentsék" a gyerekeket 8-10 fős lakásotthonokba - mondta. Jelezte, hogy 22,5 ezren vannak állami gondozásban, kétharmaduk nevelőszülőknél és mintegy ötszázan maradtak nagy intézményekben 13 településen.

Szavai szerint a gyermekvédelem megújításának ez csak az egyik része, a másik, hogy megerősítették a gyermekvédelmi szolgálatot, hogy megelőzhető legyen a kiemelés a családból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.