Költségvetés

Rekordtámogatást kap a szociális gyermekétkeztetés

A célra összesen közel 74 milliárd forintos támogatást adna a jövő évi költségvetés.

2016.05.04 08:17MTI

A korábbi terveket is meghaladó, összesen közel 74 milliárd forintos támogatást adna a jövő évi költségvetés szociális gyermekétkeztetési célokra - értesült a Magyar Idők.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: ez a támogatás több mint kétmilliárd forinttal magasabb a 2016-os költségvetési törvényben egy éve elfogadott összegnél.

A napilap szerdai számában közölt cikk szerint az államtitkár kiemelte: a többlet abból adódik, hogy idén januártól a kormány minden évközi szünetre kiterjesztette a szünidei étkeztetést, így nemcsak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyerekek.

Hangsúlyozta: ezenfelül a jobb minőségű ételek elkészítése érdekében a már megemelt napi támogatási összeggel számol a jövő évi költségvetés tervezete.

Az önkormányzatok az intézményi gyermekétkeztetésre 67,2 milliárd forintot, a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatására 6,7 milliárd forintot fordíthatnak állami támogatásként, amely csaknem 2,2 milliárd forinttal több, mint az idei forrás.

Rétvári Bence kiemelte: a 2017-es költségvetés tervezete a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget biztosítja gyermekétkeztetésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.