Megfelelő garanciák mellett

Brüsszel kész megállapodni a paksi bővítésről

Az Európai Bizottság megfelelő jogi és pénzügyi garanciák mellett kész megállapodni a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósításáról.

2016.05.05 15:29MTI
MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy értékelte a hét első felében Brüsszelben folytatott tárgyalásait a Miniszterelnökség vezetője a 48. Kormányinfón, hogy az Európai Bizottság megfelelő jogi és pénzügyi garanciák mellett kész megállapodni a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósításáról.

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a paksi beruházással kapcsolatos három brüsszeli eljárás egyike, amely a műszaki adatokra vonatkozó titkosítást érintette, lezárult.

A miniszter jelezte, a kormány arra törekszik, hogy a másik két eljárás is mihamarabb megállapodással záruljon. Erre szerinte jó remény van. Az egyik eljárásban a tiltott állami támogatás kérdését vizsgálja Brüsszel, a másikban pedig azt, hogy Magyarország megállapodhatott-e Oroszországgal a beruházásról ahelyett, hogy piaci versenyt hirdetett volna.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy az Európai Unió Bírósága szerdán megerősítette a dohánytermékekről szóló uniós irányelv rendelkezéseinek érvényességét. Ezt figyelembe véve a kormány már a jövő héten megtárgyalja az egységes dohánytermék-csomagolás bevezetésének ütemét, és felmerül a mentolos, valamint a kapszulás cigaretták betiltásának lehetősége is - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.