Nem tudná megmondani amerikaiként kire szavazna

Navracsics: lehet tanulni az amerikai kampányból

A magyar politikusok és pártok is tanulhatnak a mostani amerikai elnökválasztási kampányból - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden.

2008.11.05 07:10MTI

"Minden pártnak voltak kint szakemberei a kampányban, nyilván mindegyik párt a maga részéről hoz valami olyan technikát, amit be tud illeszteni politikájába. Egyvalamit azonban soha nem szabad elfelejtenünk: az amerikai választópolgár más, mint a magyar választópolgár" - hangsúlyozta Navracsics Tibor az amerikai kereskedelmi kamara választási fogadásán. Kampánytechnikai értelemben sok újdonságot lehetett látni, így például az internet használatában és az internetes aktivisták közreműködésében - tette hozzá.

A frakcióvezető kiemelte: nem lehet egy az egyben átvenni az amerikai kampánytaktikákat, ezzel többen kísérleteztek már Európában, de kudarcot vallottak. Navracsics Tibor szerint érdekessé tette a kampányt, hogy vagy az első afroamerikai vagy a legidősebb elnököt fogják megválasztani az amerikaiak. Az MTI kérdésére a politikus kiemelte: nem tudná megmondani, hogy amerikaiként kire szavazna. John McCain mellett az erősebb európai orientáció, Barack Obama mellett a fiatal kora szólhat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.