Önkormányzat

Folytatódik a miskolci problémás telepek felszámolása

Elsősorban a diósgyőri stadion környéki úgynevezett számozott utcai lakások felszámolásáról van szó. Az önkormányzat továbbra is a jogszabályoknak megfelelően jár el.

2016.04.20 16:41MTI

Kiss János (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón kiemelte: Miskolc vezetése elkötelezett "a nyomortelepek felszámolása, megszüntetése mellett", ez széleskörű társadalmi támogatással bír, a városvezetést erre 35 ezer miskolci az aláírásával is felhatalmazta. A számozott utcákban lévő 248 lakás többsége már kiürült, a korábban ott lakók máshová költöztek, az épületek bontása már részben elkezdődött - tette hozzá.

Közölte, a tervek szerint a számozott utcák épületeinek felszámolása a jogszabályok előírásainak megfelelően folytatódik, és várhatóan 2019-re befejeződik.

Az alpolgármester azt nem tudta számszerűsíteni, hogy ez eddig mennyi pénzébe került a városnak, azt mondta: a fontos az, hogy ezek a telepek megszűnjenek.

A miskolci önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a telepek felszámolásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.