Önkormányzat

Folytatódik a miskolci nyomortelepek felszámolása

Miskolc vezetése elkötelezett a nyomortelepek felszámolása, megszüntetése mellett, "ez a szándék rendkívüli széleskörű társadalmi támogatással" bír.

2015.10.14 17:09MTI

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása, a városvezetést erre voksaikkal a miskolciak többsége is felhatalmazta, az önkormányzat pedig a jogszabályoknak megfelelően jár el - jelentette ki Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: Miskolc vezetése elkötelezett a nyomortelepek felszámolása, megszüntetése mellett, "ez a szándék rendkívüli széleskörű társadalmi támogatással" bír.

Mint mondta, ez a program nem fejeződött be, folytatódik a nyomortelepek felszámolása, az ott lakók kilakoltatása.

A miskolci önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a nyomortelepek felszámolásáról.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében "a cigányellenes politika" beszüntetésére, az úgynevezett számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló intézkedési terv kidolgozására, továbbá a kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot.

Soós Attila leszögezte: "Miskolc önkormányzata elkötelezett meghirdetett programja mellett, a nyomortelepek felszámolása - minden ellenkező állítással szemben - folytatódik", a városvezetés minden jogszabályi kötelezettségének eleget tesz. "A szándék egyértelmű és erős, meg kívánjuk szüntetni Miskolcon a nyomortelepeket" - hangoztatta a fideszes várospolitikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.