Demonstráció

Tele lesz tehenekkel a város hétfőn - demonstrálnak a tejtermelők

Rendszeresek az élelmiszerbiztonsági célellenőrzések is, a tej- és tejtermékekre fókuszáló kiemelt akciók során két és fél év alatt mintegy 310 tonna alapanyagot, félkész- és készterméket foglaltak le az ellenőrök.

2016.04.03 15:33MTI

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke fogadja a tejtermelők képviselőit a hétfői termelői demonstráció alkalmával, Oravecz Márton a petíció átvétele mellett egyeztetésre is várja az ágazati képviselőket - tájékoztatta a Nébih vasárnap az MTI-t.

Hétfőn a tejtermelők figyelemfelhívó demonstrációt tartanak Budapesten tehénvonultatással, azt követően petíciót nyújtanak át a Nébih elnökének.

A Nébih közleménye szerint a hivatal az elmúlt években is sokat tett az ágazat tisztaságának védelméért, és továbbra is nyitott a szereplők javaslataira, mivel "mindenki érdeke a kiváló minőségű, biztonságos hazai termékek és a magyar munkahelyek védelme".

A hatóság rendszeresen vizsgálja a tisztességtelen forgalmazói magatartást a tejpiacon, az elmúlt négy évben csaknem négytucat ilyen irányú ellenőrzést végeztek a szakemberek. Ezek során 15 alkalommal állapítottak meg jogsértést, és több mint 96 millió forint termékpálya-felügyeleti bírságot szabtak ki, megvédve mind a tisztességes forgalmazók, mind pedig a vásárlók érdekeit - írták.

A közlemény szerint rendszeresek az élelmiszerbiztonsági célellenőrzések is, a tej- és tejtermékekre fókuszáló kiemelt akciók során két és fél év alatt mintegy 310 tonna alapanyagot, félkész- és készterméket foglaltak le az ellenőrök, többek között higiéniai problémák, lejárt fogyaszthatósági idő, illetve ismeretlen eredet miatt.

A Nébih a piacszerzésben is segíti a magyar tejfeldolgozó létesítményeket és a hozzájuk kapcsolódó tejtermelő gazdaságokat, a hivatal elsősorban az export auditokra történő felkészülésben és az ellenőrzések lefolytatásában nyújt szakmai támogatást - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Nébih kiemelt figyelmet fordít az ágazati szereplőkkel való együttműködésre, a partnerségre, az információk és tapasztalatok kölcsönös megosztására. A sikeres partneri kapcsolat kiváló példája a Tej Szakmaközi Szervezettel és Terméktanáccsal végzett közös munka, amelyet február elején együttműködési megállapodás formájában is megerősített a két szervezet - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.