Egészségügy

Ötvenkilenc gyógyszer ára csökken

A legnagyobb mértékű árcsökkentések a skizofrénia és a bipoláris zavarok, valamint az epilepszia kezelésére szolgáló készítmények körében tapasztalhatók.

2016.04.01 07:17MTI

Mától ötvenkilenc gyógyszer ára csökken átlagosan 13,6 százalékkal, amiből a legnagyobb mértékben, mintegy 50 százalékkal egy reflux betegséget kezelő, úgynevezett protonpumpagátló készítmény ára mérséklődik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.

A legnagyobb mértékű árcsökkentések a skizofrénia és a bipoláris zavarok, valamint az epilepszia kezelésére szolgáló készítmények körében tapasztalhatók, emellett több asztma, COPD, szív- és érrendszeri betegségek kezelését elősegítő gyógyszerek ára is mérséklődik - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.