Egészségügy - ellátás

Változik a sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten

A változás lényege, hogy április 1-jétől azok az intézmények, ahol van aktív sebészeti ellátás, az év minden napján 24 órában kötelesek fogadni a területi ellátási kötelezettség szerint hozzájuk tartozó betegeket.

2016.04.01 07:08MTI

Mától megváltozik a sürgősségi sebészeti ügyeleti ellátás Budapesten.

A változás lényege, hogy április 1-jétől azok az intézmények, ahol van aktív sebészeti ellátás, az év minden napján 24 órában kötelesek fogadni a területi ellátási kötelezettség szerint hozzájuk tartozó betegeket. Azt, akinek nincs bejelentett lakcíme, tartózkodási helye, esetleg hajléktalan, továbbra is az Országos Mentőszolgálat eljárásrendjének meghatározottak alapján a központi ágynyilvántartó adatai szerinti szabad sebészeti kapacitással rendelkező kórházba viszik.

Az egészségügyért felelős államtitkárság korábbi közlése szerint a változás egyrészt azt szolgálja, hogy a betegek pontosan tudják majd, hova menjenek, ha sebészeti jellegű problémával küzdenek, másrészt az ügyeleti ellátásban részt vevő szakembereknek nagyobb biztonságot ad az egyértelmű betegút.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.