Liget Budapest

Az Olof Palme-ház mellett nyit újra a Kertem

A Kertem átmeneti zárva tartására az egykori Hungexpo-romok elbontása miatt volt szükség a cég szerint.

2016.03.19 15:19MTI

Már idén nyáron újranyithat a Kertem nevű kerthelyiség az Olof Palme-ház mellett - közölte a Városliget Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a Liget Budapest projekt kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy a Kertem közönsége továbbra is otthonra találjon a Ligetben.

Hozzátették, hogy a Kertem átmeneti zárva tartására az egykori Hungexpo-romok elbontása miatt volt szükség: a jelenleg elzárt parkrészt 2018-ra újra birtokba veheti a Liget közönsége, ahol 7000 négyzetméternyi új zöldfelülettel is gyarapodik a park.

A hosszabb távú cél pedig az, hogy akár eredeti helyén, a 2018-ra felépülő Magyar Zene Háza szomszédságában, megújult környezetben működhessen ismét a szórakozóhely.

"Három éven belül teljesen rendbe tesszük a Városligetet: meggyógyítjuk a faállományt, csökkentjük a betonfelületek arányát, és elbontjuk az elavult, csúnya és balesetveszélyes épületeket. Az átfogó parkrehabilitáció célja, hogy megőrizzük és megújítsuk a liget valódi értékeit, köztük a Kertemet is" - írta a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.