Szakmai gyakorlat

Elindult az idei közigazgatási ösztöndíjprogram

Az idei programban 38-an vehetnek részt.

2016.03.17 16:40MTI

Megkezdték szakmai gyakorlatukat központi államigazgatási szerveknél azok a fiatalok, akiket beválasztottak a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram résztvevői közé - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkársága csütörtökön.

Az idei programban 38-an vehetnek részt, ők a szerdai kezdőnap és 2017. január 16. között hét hónapig egy magyar központi államigazgatási szervnél, további három hónapig pedig egy európai ország közigazgatási szervénél szerezhetnek munkatapasztalatot. Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését mentorok segítik.

A hatodik éve sikeresen működő program célja, hogy magasan képzett, idegen nyelveket beszélő, diplomás fiatalok számára lehetőség nyíljon elhelyezkedni a közigazgatásban, így biztosítva a közigazgatás szakember-utánpótlását. A program eredményes teljesítése után az ösztöndíjasok megkezdhetik kormánytisztviselői karrierjüket.

Az ösztöndíjprogramra a közigazgatás iránt érdeklődő, felsőfokú iskolai végzettséggel, nyelvtudással rendelkező, 30 év alatti fiatalok jelentkezhettek tavaly ősszel. A program sikerét mutatja, hogy ötszörös volt a túljelentkezés - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.