Diplomácia

A török gazdasági miniszterhelyettessel tárgyalt Szijjártó Péter

A két miniszter megállapodott abban, hogy az afrikai kontinensben rejlő gazdasági lehetőségeket a két ország közösen használja ki.

2016.03.17 10:06MTI
MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

Magyarországnak Törökország az egyik legfontosabb gazdasági partnere - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor csütörtökön tárgyalt Fatih Metin török gazdasági miniszterhelyettessel - közölte a tárca az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a két miniszter megállapodott abban, hogy az afrikai kontinensben rejlő gazdasági lehetőségeket a két ország közösen használja ki.

Megegyeztek abban is, hogy a két ország együttesen lép fel az afrikai piacokon, elsősorban egészségipari és energetikai projektekben, a melyekhez a pénzügyi hátteret a magyar és a török Eximbankok együttműködése biztosítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.