Illegális bevándorlás

Németh Szilárd: megelőző lépés a válsághelyzet elrendelése

A magyar családok, emberek biztonságát akarják ezzel a lépéssel garantálni, ugyanakkor ez nem korlátozza a magyar emberek jogait.

2016.03.10 08:35MTI

A kormány megelőző lépésként rendelte el a migrációs válsághelyzetet, mert nem lehet tudni, hogy a nyugat-balkáni útvonalon feltorlódott emberek tömege merre próbál utat találni magának Európa irányába - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, a magyar családok, emberek biztonságát akarják ezzel a lépéssel garantálni, ugyanakkor ez nem korlátozza a magyar emberek jogait.

Azt mondta, még nem lehet tudni, milyen reakciókat válthat ki az unió döntése a Nyugat-Balkánon rekedt tömegből, így például megtámadnak-e majd határokat.

Németh Szilárd közölte, azt tapasztalják, hogy egyre többen próbálnak a kerítésen át vagy vonaton utazva átlépni Magyarországra, és vannak, akiket már az ország belsejében fognak el.

Az hangoztatta: Magyarország álláspontja kerekedett felül arról, hogy a schengeni határokat meg kell védeni, és ebben kulcsszerepe van a nyugat-balkáni országoknak.

A kormány szerdán hirdetett az egész ország területére migrációs válsághelyzetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.