Hallotta is a zajokat

Betörtek Juhász Péterhez

Juhász Péter, az Együtt - a Korszakváltók Pártja alelnöke a Facebookon számolt be az esetről, amely szerinte a megfélemlítésről szólt.

2016.03.01 07:28ma.hu
Juhász Péter Facebook-oldal

Betörtek hozzánk, pedig a lakásunkba csak hozni lehet értéket, vinni nem. Ettől izgat igazán.
Eredetileg azt terveztem reggeli posztnak, hogy éljen a Saul fia összes alkotója, és gratulálok nekik! Ezt természetesen tartom is.
Arról is akartam írni, hogy nagyon köszönöm mindenkinek a tegnapi tüntetésen a részvételt, a mozgósításban nyújtott segítségedet, és mindent! Ezt is tartom.
De arra nem számítottam, hogy amikor kilépek az ajtón, akkor ez a kép fogad. Sokáig voltam fent, és rémlik is, mintha hallottam volna egy reccsenést éjjel, aminek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget.
Hozzánk inkább hozni lehet értéket, mint elvinni. Lehet, hogy ezt nem tudta egy betörő, de sajnos a jelenlegi helyzetben sok minden megfordul a fejemben.
Nem, nem hívtunk rendőrt, mivel semmi nem tűnt el, és nem gondolom, hogy bármi eredménye lenne, ha kijönnének. Úgy is mondhatom, hogy nem bízom a magyar rendőrség nyomozati munkájában a betörési kísérletekkel kapcsolatban.
Azt viszont fontosnak tartom, hogy legyen jegyzőkönyv róla, hogy volt ez az incidens. Ezért született ez a poszt
” – írta.

A népszavazások ügyében tüntetett az Együtt

Bojkottálja a kvótaügyi népszavazást, a kampányban azonban kifejti érveit az Együtt - közölte Szigetvári Viktor elnök a kormányfő vasárnapi évértékelő beszédének helyszíne, a Várkert Bazár elé szervezett tüntetésen.

A héten két olyan dolog is történt, amire a rendszerváltás nem volt példa: az MSZP népszavazási kezdeményezését "karhatalmi erőszakkal" akadályozták meg, majd a kormány népszavazást kezdeményezett a menekültkvóta ellen - közölte a Lopják a jogom! Vissza a népszavazást a népnek! címmel meghirdetett demonstráción az Együtt elnöke.

Mint megjegyezte, a Fidesz ellenérdekelt abban, hogy az emberek dönthessenek, ezért nem lehetett népszavazást tartani a paksi atomerőmű bővítéséről, a budapesti olimpiáról, a Liget Budapest projektről és most a vasárnapi zárva tartásról sem.

"Förtelmes cinizmus" Orbán Viktortól, hogy méltatlannak nevezte, amikor "verőlegények" a Nemzeti Választási Iroda előtt kedden "szétverték" az MSZP népszavazási kezdeményezését és az is, hogy a kormány ezután népszavazást kezdeményezett a "nem is létező" kötelező menekültkvóta ellen - szögezte le.

Szigetvári Viktor szerint a miniszterelnök célja, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból, az Együtt azonban a "józan középúton" jár: nem gondolják, hogy ne lehetne kiutasítani egy menedékkérőt sem, de azt igen, hogy a szolidaritás jegyében Magyarországnak be kellene fogadnia néhány ezer menekültet.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Orbán Viktor távoztával mindenkinek távoznia kell majd a közéletből, aki segítette a jelenlegi miniszterelnök "alkotmányos puccsát" - közölte. Szigetvári Viktor elmondta: az Együtt mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarországot az EU-ban tartsa, ezért aláírásgyűjtést indítanak a népszavazások erőszakos megakadályozása és az Európa elleni gyűlöletkeltés ellen.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a keddi eseményekre utalva megjegyezte: Orbán Viktor "kopaszokkal letaroltatta a demokrácia maradékát is", miközben a tömeg azt skandálta: "Nem hagyjuk!", valamint hogy "Orbán, takarodj!"

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szintén elítélte, hogy a kormány "verőembereket küldött" a választási iroda elé, hangsúlyozva, hogy a PM továbbra is a szelíd ellenállás eszközeiben hisz.

Karácsony Gergely szerint a nép nélkül az ellenzék sem dönthet közügyekben, ezért a PM úgy véli, az ellenzéknek a programalkotásba is be kell vonnia a népet és az ellenzéki oldalon előválasztásokat kell majd tartani.

A demonstráción felszólalt Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője; Komáromi Zoltán háziorvos, az Együtt elnökségi tagja; Kövesdi Veronika egyetemista; Ring Éva egyetemi oktató; továbbá Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője is.

A tüntetésen a szervezők szerint 3-4 ezren vettek részt. A tömeg a Várkert Bazár északi sarkától állt tömötten a Lánchíd utcán, kicsit túlnyúlva a legközelebbi szálloda vonalán. Az emberek egy része a villamossínek túloldalán, a Duna-parti sétányon helyezkedett el.

A demonstrálók különböző transzparenseket tartottak a levegőbe, ezeken többek között azt lehetett olvasni: "Letarolt demokrácia! Ne engedd!", valamint "Tényleges alkotmányfogytiglan?!". A Fidesz is molinót feszített ki a Várkert Bazár előtt, amelyen az állt: "Üdvözöljük a bevándorláspárti tüntetőket, de nem értünk velük egyet".

A résztvevők az Együtt, az MSZP, a PM és a Demokratikus Koalíció zászlóit tartották a magasba, ezenkívül uniós lobogókat is látni lehetett. Többen hangosbeszélőkkel fokozták a hangulatot.

A környéken nagy volt a rendőri készültség, a Várkert Bazárt teljesen elkordonozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.