Honvédelem

HM: március elsejével megkezdi működését a Katonai Rendészeti Központ

Márciustól a fővárosi Petőfi-laktanyában egy új, országos hatáskörű katonai rendészeti szervezetet hoznak létre, amelynek feladatköre a katonai rend fenntartásától a közlekedési szabályok ellenőrzéséig terjed majd.

2016.02.29 18:04MTI

Az új szervezet parancsnokává Mergancz Sándor dandártábornokot nevezték ki hétfőn. A rendészeti és bűnüldözési feladatok mellett a Katonai Rendészeti Központ alaptevékenységei közé tartozik többek között Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, a nemzetközi szerződésekből fakadó közös védelmi és békefenntartói megbízások ellátása, valamint a nemzetközi jog szabályaival összhangban humanitárius tevékenység ellátása, védelmi képesség fenntartása, illetve fejlesztése - fejtették ki.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke január végén a Magyar Honvédség éves feladatszabó értekezlete után tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy márciustól a fővárosi Petőfi-laktanyában egy új, országos hatáskörű katonai rendészeti szervezetet hoznak létre, amelynek feladatköre a katonai rend fenntartásától a közlekedési szabályok ellenőrzéséig terjed majd. A vezérezredes azt mondta: a katonai rendészeti központ megalakítását már régóta várta a katonai vezetés. Ez egy olyan képesség lesz a honvédségben, amelyet hazai és nemzetközi szinten is alkalmazni tudnak majd - emelte ki akkor a vezérkari főnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.