Illegális bevándorlás

Szijjártó: Magyarország a legszolidárisabb Németországgal

Messze Magyarország a legszolidárisabb Németországgal, hiszen területén keresztül egyetlen illegális bevándorló sem érkezik Németországba.

2016.02.26 16:57MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Baden-Württemberg tartományi fővárosban autóipari társaságok vezetői mellett tárgyalt Reinhold Gall tartományi belügyminiszterrel is. A szociáldemokrata párt (SPD) politikusával folytatott megbeszélésről elmondta: elsősorban a bevándorlási válságról tárgyaltak, amellyel kapcsolatban biztosította partnerét arról, hogy Magyarország továbbra is betart minden uniós szabályt, és déli határának védelmével megvédi a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetet.

"Meg fogjuk védeni déli schengeni határunkat" - jelentette ki Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter telefonon adott nyilatkozatában hangsúlyozta azt is, hogy "Európa csak úgy fog megoldást találni a bevándorlási válság jelentette kihívásokra, ha végre-valahára mindenki be fogja tartani a közös szabályokat, jelenleg viszont nem ez a helyzet".

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a baden-württembergi belügyminiszterrel folytatott megbeszélésén rámutatott: "egyedül mi mondhatjuk el magunkról azt, hogy rajtunk keresztül egyetlen egy illegális bevándorló sem jut el Németországba".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.