Illegális bevándorlás

Durván visszafognák a migránsáradatot

Napi mintegy 580 migráns belépését engedélyeznék annak érdekében, hogy minden érkező migránst a schengeni szabályoknak megfelelően ellenőrizhessenek.

2016.02.26 15:11MTI

Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendőri vezetői megállapodtak, hogy korlátozzák a nyugat-balkáni országok területén naponta átengedett migránsok számát: napi mintegy 580 migráns belépését engedélyeznék annak érdekében, hogy minden érkező migránst a schengeni szabályoknak megfelelően ellenőrizhessenek.

Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia rendőri vezetői már megállapodtak, hogy korlátozzák a nyugat-balkáni országok területén naponta átengedett migránsok számát - közölte a szlovén rendőrség pénteken Ljubljanában.

A szlovén fél azt követően erősítette meg a megállapodást tényét, hogy a szerb belügyminiszter a belgrádi Pink Televízió reggeli műsorában kifejtette, hogy Zágráb és Ljubljana napi 500 migránst fogad csak be.

A szlovén rendőrség tájékoztatása szerint az említett országok napi mintegy 580 migráns belépését engedélyeznék annak érdekében, hogy minden érkező bevándorlót a schengeni szabályoknak megfelelően ellenőrizhessenek.

Az osztrák-szlovén határon Ausztria már egy hete csak korlátozott számban engedi belépni területére a migránsokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.