Földárverések

Több mint 9200 hektár termőföldet árvereznek el Veszprémben

A Földet a gazdáknak program 8,5 milliárd forint értékű, 9200 hektárnyi termőföld árverésével folytatódik Veszprém megyében márciusban.

2016.02.26 11:37MTI

A megyei kormánymegbízott, Takács Szabolcs elmondta: március 1. és 8. között értékesítik a tavalyi árverésekről megmaradt földterületeket, összességében mintegy 5 ezer hektárt. Március második felében pedig az újonnan meghirdetett mintegy 4200 hektárnyi állami földre lehet majd licitálni. A területek között szántó, rét és legelő nagyjából azonos arányban szerepel.

Az árverezés szabályai változatlanok, a részvétel legfontosabb feltétele, hogy helyben lakó és földműves legyen, aki vásárolni kíván.

Veszprémben három helyszínen lehet licitálni a regisztrációs díj befizetését követően, ezek a Budapest utca, a Kistó utca és a József Attila utca. Változás az előző évhez képest, hogy a regisztráció egy napon zajlik, reggel nyolc és fél tíz között. Egy nap alatt tizenöt helyrajzi számot értékesítenek - közölte a kormánymegbízott.

Takács Szabolcs emlékeztetett: a tavalyi évben közel ötezer hektár állami területet értékesítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.