Lapszemle

Kétszázmilliós állami megbízást kapott egy kormánybíráló elemző cége

Jelentős állami forrásokhoz jutott egy olyan cég, amelynek ügyvezető igazgatója és vezető elemzője az utóbbi időben a kormány erős bírálatával hívta fel magára a figyelmet, sőt utóbbi a tiltakozó pedagógusok fórumának egyik meghatározó szereplője is lett.

2016.02.26 10:28MTI

A Magyar Idők szerint közel 200 millió forint értékben kapott megbízásokat a Expanzió Humán Tanácsadó Kft. az Oktatási Hivataltól és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől 2011 óta, amelyek főként kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységeket, összegző elemzéseket, képzések kidolgozását takarják.

Az ügy érdekessége, hogy a cég vezető elemzője az a Radó Péter, aki a tiltakozók által szervezett Civil közoktatási platform egyik emblematikus alakja, és több cikkében támadta a jelenlegi oktatáspolitikát - írja a Magyar Idők.

Megemlítik: Radó Setényi Jánossal, a cég ügyvezető igazgatójával közösen vezetett blogjukon több kritikus cikkben fogalmazta meg a problémákat egyebek között a diákok PISA-méréseken mutatott teljesítményével, az állami intézményfenntartással és központosítással, valamint az általuk totális letámadásnak tekintett jogszabályi változásokkal kapcsolatban.

Megjegyzik, hogy Radó Péter 1998-2001 között a Soros György alapítványai közé tartozó OSI Oktatáspolitikai Intézet igazgatóhelyettese volt. A Horn-kormány alatt, 1994-1996 között a Művelődési és Közoktatási Minisztérium kisebbségi főosztályát, majd a Civil Kapcsolatok Igazgatóságát vezette. Később az Országos Közoktatási Intézetben oktatáskutatóként és az OSI-Budapest oktatási programjában dolgozott tanácsadóként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.