Eddig és ne tovább

Ekkor lesz vége a köznevelési vitának

A pedagógusok sztrájkbizottsága tárgyal a kormánnyal ameddig reményt lát a megegyezésre.

2016.02.19 12:50MTI

A pedagógusok sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a kormány képviselőivel, ameddig lát reményt a megegyezésre a köznevelés vitás kérdéseiben, ugyanakkor visszautasítja azokat az "alaptalan politikai nyilatkozatokat", amelyek a kormányzó párt részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

A sztrájkbizottság pénteken az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kiemelte: ismerik és betartják a törvényeket, és elvárják a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben. A sztrájkot megelőző tárgyalások ugyanis törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelezettségek - közölték.

Rámutattak: tárgyalási készségük fenntartása mellett - a leghatározottabban visszautasítják azokat a megalapozatlan vádaskodásokat, alaptalan politikusi nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

A pedagógusok sztrájkbizottsága várja, hogy a kormány képviselői - ígéretüknek megfelelően - küldjék meg azt a megállapodás-tervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál, s amelynek elkészítésére február 17-ei határidővel vállalkoztak - írták.

A sztrájkbizottság a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelnek a pedagógusoknak. Követelésük az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik - közölték.

A közleményben visszautasították azt az állítást is, hogy bárki a gyerekekkel "zsarolná" a kormányt, követelései közvetlen módon vagy közvetve kapcsolódnak a gyermekek, tanulók érdekeihez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.