Az MSZP követeli

Az ombudsman vajon kivizsgálja a tiltakozó pedagógusok megfenyegetését?

Állítólag Szabolcs megyében több iskolaigazgatót is megzsaroltak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból (Klik), azt üzenve, problémáik lesznek, ha részt vesznek a tiltakozásokban.

2016.02.19 12:14MTI

Az MSZP ombudsmani vizsgálatot sürget annak kiderítésére, hogy a kormányzat személyes adatokkal visszaélve megfenyegetett-e, a kabinet oktatáspolitikája elleni tiltakozásban részt vevő pedagógusukat.

Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján közölte, a közelmúltban több olyan tájékoztatást is kaptak, hogy tankerületi vezetők és kormányzati tisztviselők tanárok személyes adatai után érdeklődtek.

Hangsúlyozta, Szabolcs megyében több iskolaigazgatót is megzsaroltak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központból (Klik), azt üzenve, problémáik lesznek, ha részt vesznek a tiltakozásokban.

A kormány ezzel saját szakmai elhivatottságukkal állítja szembe az egzisztenciálisan kiszolgáltatott tanárokat - fejtette ki.

Tóbiás József hasonlóan felháborítónak nevezte, hogy a kormányoldal korábbi MSZP-tagságával próbálja lejáratni Pukli Istvánt, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját. A Fidesznek azonban észre kell vennie, hogy a "jövőt nem tudja elhallgattatni" - mondta, majd kérdésre válaszolva azt mondta, nincs személyes közeledés pártja és az iskolaigazgató között. "Nagyon sajnálom, hogy elment, (...) és nagyon örülnék, ha visszajönne" - fogalmazott.

A szocialisták elnöke emellett ismételten követelte Baán László távozását a Szépművészeti Múzeum éléről. Tóbiás József indoklásul elmondta, miközben Habony Árpád lagziján ingyen használhatta a múzeum épületét, addig az MSZP 2015-ben piaci áron sem tudta kibérelni a helységet többek között az Európai Parlament elnöke és a svéd miniszterelnök vendégül látására, mert ahhoz az igazgató nem járult hozzá.

Az ellenzéki politikus a héten történt Orbán-Putyin találkozóra kitérve kiemelte: a kormány politikája immáron Magyarország uniós tagságát fenyegeti, úgy tűnik ugyanis, hogy a "miniszterelnök személyes ambíciói miatt jobban érzi magát Moszkvában".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.