Agyonverték társukat

Emberölés miatt emelt vádat két férfi ellen a szabolcsi főügyészség

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség két férfit, akik tavaly egy egész napos közös italozás után agyonverték társukat.

2016.02.19 09:18MTI

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az italozó életmódot folytató sértett férfi és annak élettársa 2015 tavaszán fogadták be nyíregyházi lakásukba a két későbbi vádlottat, korábbi ismerőseiket. Ezután rendszeresen együtt ittak, naponta több liter szeszesitalt fogyasztottak el.

Ez történt 2015. május 23-án is, a társaság körülbelül 8-10 liter bort ivott meg közösen. A vádlottak ököllel többször megütötték a sértett élettársát és a segítségére siető férfit is megrugdosták. A nő próbálta védelmezni a földre került férfit, de amikor ismét ütni kezdték őt, az asszony kifutott a fürdőszobába és telefonon értesítette a rendőrséget. A vádlottak csak a rendőrök és a mentők kiérkezésekor hagyták abba a bántalmazást.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítás előtt meghalt - ismertette Zsíros Zsolt. A férfi élettársának nyolc napon túl gyógyuló sérülései voltak.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az ügyészség. A főügyész megjegyezte, hogy a már hasonló bűncselekményekért többször büntetett elsőrendű vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetés, míg büntetlen társára határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.