Gyilkosság

Már a reptéren volt a dunaújvárosi emberölés harmadik gyanúsítottja, mikor sikerült őrizetbe venni

Egy harmadik férfit is őrizetbe vettek vasárnap a rendőrök azzal az emberölési üggyel kapcsolatban, amelyben a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is érintett.

2016.02.14 16:32MTI

A rendőrség közleménye szerint a Tolna megyei rendőrök a Liszt Ferenc Repülőtéren vették őrizetbe G. A. dunaújvárosi lakost.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében 2016. január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Egyikőjük fideszes önkormányzati képviselő.

A dunaújvárosi önkormányzat pénteken az MTI-vel közölte, hogy a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte G. Roland önkormányzati képviselő frakcióbeli tagságának felfüggesztését.

A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt, az önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról. Hozzátették, hogy minden további kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárulásáig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette G. Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.