OMSZ

Újraélesztettek egy csecsemőt telefonon keresztül

Az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoportjához a minap egy édesanya sírva telefonált, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik.

2016.02.16 13:27ma.hu
Illusztráció: OMSZ Facebook

Az ijedtség jogos volt, hiszen anya és csecsemője éppen Budapest XVIII. kerületének egyik forgalmas csomópontjánál, a Béke téren voltak.

Az édesanya miután tárcsázta a 104-et, a mentésirányító elmondta a teendőket. Mivel pontosan követte az irányító higgadt és szakszerű utasításait, megkezdte gyermeke újraélesztését, és így a befújás után újraindult a csecsemő légzése.

Tanulsága az esetnek, hogy bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet, az ijedtség ellenére nem szabad pánikba esni, hanem pontosan, visszakérdezés nélkül követni kell az utasításokat.

A mentőegységek perceken belül a helyszínen voltak és stabilizálták a csecsemő állapotát - írja az OMSZ Facebook oldalán.

A mentésirányító bajtársnak és az édesanyának, valamint az M:70-es és a M:603-as egységeknek gratulálnak, a gyermeknek pedig hosszú, egészséges, boldog életet kívánnak. Ehhez mi is csatlakozunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.