Közoktatás

Rétvári: már több mint ezer iskola vezetőivel, tanáraival egyeztettek

A jövő héten ül össze a köznevelési kerekasztal, ahol hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről.

2016.02.04 08:02MTI

Már több mint ezer iskola vezetőivel, tanáraival egyeztetett az oktatásirányítás a köznevelési fórumokon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Rétvári Bence bejelentette: 95 helyszínen 1005 iskola vezetőivel, tanáraival konzultáltak.

A politikus arról is beszélt, hogy a jövő héten ül össze a köznevelési kerekasztal, ahol hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Előrevetítette: hosszú egyeztetésfolyamat veszi kezdetét, amelynek célja annak vizsgálata, hogyan lehet javítani a diákok teljesítményén.

Rétvári Bence felidézte: sok vidéki kistelepülés számára a folyamatos bizonytalanságot eredményezte az önkormányzati fenntartás, a 2010-et megelőző nyolc évben 381 iskolát, telephelyet kellett emiatt bezárni, ami negatív hullámmal, elbocsátással is járt. Ezt a folyamatot az állami fenntartással tudták megállítani - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.