Stabilizációs és növekedési javaslatok

Az MSZP és az SZDSZ támogatja, a Fidesznek, a KDNP-nek és az MDF-nek aggályai vannak

Az MSZP és az SZDSZ támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök stabilizációs és növekedési javaslatait, valamint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő megállapodást a keddi ötpárti tárgyaláson.

2008.10.28 15:18MTI

Fidesz lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, és a KDNP-hez hasonlóan aggályosnak tartotta az IMF-től kért támogatást, amivel kapcsolatban az MDF-nek is voltak kérdései.

A Fidesz nevében felszólaló Kósa Lajos azt mondta: a Fidesz kész arra, hogy az ország megmentése érdekében együttműködjön, de ennek megvan a megfelelő rendje, nem lehet megkerülni a parlamentet. Hangsúlyozta: válságkezelő kormányra van szükség és arra, hogy a miniszterelnök visszaadja mandátumát, mert "annak az esélye szinte zéró, hogy Gyurcsány Ferenccel kilábal az ország a válságból".

A Fidesz és a KDNP is úgy vélt: egyetértenek azzal hogy Magyarország az Európai Központi Bankhoz fordult, de nem helyeslik a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulást. Dávid Ibolya, az MDF elnöke szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy az IMF készenléti hitelének hátteréről több információt kellene kapniuk a pártoknak. Az IMF-megállapodással kapcsolatban vannak megválaszolatlan kérdések, például nem tudni, mik a valutalap követelései - mondta a pártelnök. Azt kérdezte, keresett-e a kormány más lehetőségeket, és tudni szeretné mibe kerül ez a megállapodás az országnak rövid-, közép- és hosszú távon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.