Magyar Közlöny

13,5 milliárd forint az 1956-os emlékévre

Ebből 12 milliárd 150 millió forintot az idei, a fennmaradó összeget a jövő évi költségvetésből biztosítják.

2016.01.22 18:15MTI

Tizenhárom és fél milliárd forintot rendelt a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének lebonyolítására. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ebből 12 milliárd 150 millió az idei, a fennmaradó összeget a jövő évi költségvetésből biztosítják.

A kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy az emberi erőforrások miniszterével együttműködve gondoskodjon a 2016. évi központi költségvetésben a programok megvalósításához szükséges 4680 millió forint, valamint a civil szervezetek, közintézmények, önkormányzatok és egyéb szervezetek programjai pályázati úton történő megvalósításához szükséges 7470 millió forint biztosításáról .

A rendelet kimondja: a jövő évi központi költségvetés tervezése során a programok megvalósítására 520 millió, valamint - a finanszírozáshoz rendelkezésre álló források figyelembevételével - a civil szervezetek, közintézmények, önkormányzatok és egyéb szervezetek programjai pályázati úton történő megvalósításához szükséges 830 millió forint rendelkezésre állását kell biztosítania a két tárcának.

Az emlékév kormánybiztosa az emlékbizottság működési feltételeinek biztosítását, a programok megvalósítását, valamint a pályázatok lebonyolítását a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványon keresztül látja el, és ő rendelkezik azon pénzeszközök felett is, amelyeket a közalapítvány számára a működési feltételek biztosítására, a programok megvalósítására, valamint a pályázatok lebonyolítására rendelkezésre bocsátanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.