Október 23.

Schmidt Mária: vannak még kutatnivaló anyagok 1956-tal kapcsolatban

Az emlékévnek a büszkeségről, a magyarságról, a szabadságról, a hazaszeretetről és a nemzeti függetlenségről kell szólnia.

2015.10.23 12:30MTI

Nagyon sok alapkutatás befejeződött 1956-tal kapcsolatban, sok mindent tudunk, azonban vannak még kutatnivaló anyagok - mondta a Terror Háza Múzeum főigazgatója pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Schmidt Mária - aki az 1956-os forradalom jövő évi jubileumi emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztos is - elmondta, az emlékév egyik feladata lesz, hogy nagyobb súllyal ösztönözze "azt a kutatómunkát, amely előttünk áll". Példaként azon pereknek az egyenkénti, részletes áttanulmányozását említette, amelyeket az '56-os ügyekkel kapcsolatban még nem kutattak: kik azok, akik tettesek voltak - bíróként, ügyészként, rendőrtisztként, feljelentőként.

Az emlékévnek a büszkeségről, a magyarságról, a szabadságról, a hazaszeretetről és a nemzeti függetlenségről kell szólnia - mondta Schmidt Mária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.