Mosonmagyaróváron

Hamis közjegyzői okiratokkal csalták el a haldokló rokon ingatlanjait

Az ingatlanokat máskülönben az időközben elhunyt lány kiskorú gyermeke örökölte volna, és törvényes képviselőként a férj rendelkezhetett volna felettük.

2016.01.20 09:47Havariapress
Forrás: Youtube

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirat szerint a nyugat-magyarországi városban élő idős asszony és ügyvédként dolgozó fia 2012 nyarán keresett fel egy helyi közjegyzőt, hogy a segítségével több olyan, hamis okiratot készíttessenek, melyekkel aztán megszerezhették egyik haldokló rokonuktól - az asszony lányától - annak több ingatlanát.

Az ingatlanokat máskülönben az időközben elhunyt lány kiskorú gyermeke örökölte volna, és törvényes képviselőként a férj rendelkezhetett volna felettük, nekik így a nagymama és nagybácsi 56 millió forint értékű kárt okozott.

A hamisító rokonok feltett szándéka volt megszerezni a haldokló nő tulajdonában álló ingatlanokat, csak hogy a halála után a férje ne rendelkezhessen velük. A vádirat szerint a közjegyző nem tudta, hogy a neki előadott adatok valótlanok, ezért kiállította a kért, hat különféle közjegyzői okiratot, melyeket a három vádlott még aznap este a kórházban alá is íratott a már döntésképtelen állapotban fekvő, gyógyszerek hatása alatt álló sértettel, aki két nappal később el is hunyt.

Mindezek alapján az ügyészség a vádlottakat hat rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, az asszonyt és fiát pedig ezen felül különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével is vádolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.