Az ítélet jogerős

Hét és fél évet kapott egy kábítószercsempész Szegeden

Jogerősen hét és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy belgrádi férfit, aki 2013-ban fél kiló heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

2016.01.12 13:45MTI

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 35 esztendős férfit, akit a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlott 2012 végén ismerkedett meg megbízójával, aki 2013 őszén arra kérte, hogy ezer euró fejében a szerb fővárosból vigyen Bécsbe általa gyógyszernek mondott csomagot. Azt állította, amennyiben út közben elfogják, és a nála lévő gyógyszert megtalálják, akkor legfeljebb pénzbüntetést kaphat.

A megbízó átadta a férfinak a láthatóan por alapú anyagokat tartalmazó csomagokat, majd megállapodtak, Bécsben a West Bahnhofnál találkoznak. A vádlott a szállításhoz kölcsönkérte édesanyja autóját, amelybe a hátsó ülés mögé elrejtette az öt, egyenként 20 és 50 deka közötti barna port tartalmazó zacskókat.

A vádlott 2013. november 25-én délelőtt jelentkezett belépésre Röszkénél, a határrendészek megtalálták a csomagokat. A legnagyobb, félkilós zacskóban heroin volt, ennek hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határának másfélszeresét. A többi zacskóban koffein, illetve paracetamol volt, amellyel gyakran hígítják a heroint az utcai terjesztés előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.