KSH

A statisztika szerint 6,2 százalékosra csökkent a munkanélküliség

És ha a londoniak itthon maradtak volna?

2016.01.05 09:11MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A múlt év szeptember-novemberében 284 ezer volt a munkanélküliek száma, 37 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, ezzel a munkanélküliségi ráta 1,0 százalékponttal 6,2 százalékosra csökkent - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A férfiak körében 6,1 százalékos volt a munkanélküliség, 0,9 százalékponttal alacsonyabb mint egy évvel korábban, a nőknél viszont 1,1 százalékponttal, 6,3 százalékosra csökkent az állástalanok aránya. A férfiakat alacsonyabb szintű munkanélküliség jellemezte, ugyanakkor a nőknél nagyobb mértékű volt a javulás - állapította meg a KSH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.