KSH

605 millió euró volt a külkereskedelmi többlet októberben

Októberben a gépek és szállítóeszközök exportja 15 százalékra gyorsult az szeptemberi 11,4 százalékos éves növekedési ütemről.

2015.12.23 09:44MTI
Forrás: Youtube

A kivitel euróban számolt értéke 8,5, a behozatalé 4,4 százalékkal haladta meg októberben az egy évvel korábbit, a külkereskedelmi többlet 605 millió euró volt, 322 millióval több a tavaly októberinél - jelentette szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH kis mértékben, felfelé korrigálta mind az export, mind az import növekedését a december 10-én kiadott első becsléséhez képest, akkor az export 8,4, az import 4,3 százalékos növekedését jelentette. Az aktívum is nőtt az előzetesen jelzett 603 millió euróról.

Októberben a gépek és szállítóeszközök exportja 15 százalékra gyorsult az szeptemberi 9,6 százalékos éves növekedési ütemről, a feldolgozott termékek és az élelmiszerek exportvolumene szintén nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.