Fejlesztés

Elkészült a Győrtelek-Csenger közötti kerékpárút

Az önkormányzatoknak saját forrást nem kellett biztosítaniuk a bicikliút építéséhez, a brüsszeli forrás száz százalékban fedezte a költségeket.

2016.01.02 23:36MTI

Elkészült a Győrtelek és Csenger közötti kerékpárút, amelynek építéséhez négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, Győrtelek, Ököritófülpös, Porcsalma és Pátyod önkormányzata kapott európai uniós pályázati támogatást - közölte a beruházás kommunikációs cégének vezető munkatársa az MTI-vel.

Balogh József, a nagydobosi EF-NA Bt. menedzsere elmondta, hogy a négy község helyhatósága együttesen 947,58 millió forint támogatást használt fel a közlekedési beruházás megvalósításához.

Az önkormányzatoknak saját forrást nem kellett biztosítaniuk a bicikliút építéséhez, a brüsszeli forrás száz százalékban fedezte a költségeket.

Győrtelektől, a Csenger határában húzódó Szamos-töltésig csaknem 7,7 kilométer hosszú kétsávos bicikliút épült.

A településeken áthaladó szakaszokon pedig burkolati jellel elválasztott gyalogos- és kerékpárutat alakítottak ki.

Az új kerékpárút a 49-es számú főút mentén halad a települések között. A főúton, amely a Csengersima és Pete közötti magyar-román határállomásra vezet, jelentős a teher- és személyautó-forgalom, így a korábban ott közlekedő kerékpárosok fokozott balesetveszélynek voltak kitéve.

A Győrtelek és Csenger közötti kerékpárút része a Rohod-Vaja-Mátészalka-Csengersima között tervezett bicikliút-hálózatnak. Oda csatlakozik majd a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka-Szatmárnémeti (Románia) közötti bicikliút is, amely a következő években készül el teljesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.