Karácsony

Bogárdi Szabó István: Isten fia emberré lett, hogy mi Isten fiaivá lehessünk

"Isten magára vette halandóságunkat, hogy közölje velünk halhatatlanságát, felvette erőtlenségünket, hogy erejével megerősítsen minket, és osztozott szegénységünkben, hogy gazdagságát átruházza reánk".

2015.12.25 14:14MTI
MTI/Bruzák Noémi

Isten fia emberré lett, hogy mi Isten fiaivá lehessünk, alászállt a földre, hogy megnyissa az utat mennybe emelkedésünkre - mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke pénteken Budapesten, karácsonyi igehirdetésében.

Úgy fogalmazott: Isten "magára vette halandóságunkat, hogy közölje velünk halhatatlanságát, felvette erőtlenségünket, hogy erejével megerősítsen minket, és osztozott szegénységünkben, hogy gazdagságát átruházza reánk".

Ő a legnagyobb csoda, ebbe a csodába "vágyakoztak beletekinteni az angyalok" - tette hozzá.

Angyalok seregei szálltak alá, adtak hírt, és irányították "ellentmondást nem ismerő fenségességgel" a pásztorokat Máriához, Józsefhez és a kisdedhez. Nem puszta angyali szolgálat volt ez, hanem "valami roppant titok föltárása". Az üdvösség titkába akartak betekinteni az angyalok - mondta a református püspök.

"Miért dicsérik itt közöttünk, az ember világában Istent, ahol az ember jobbára csak káromkodni tud, miért hirdetnek békességet ebben a világban, ahol napról napra, évről évre ember ember ellen fordul" - tette fel a kérdést Bogárdi Szabó István.

Mert Isten alkalmatlan időben alkalmas időt támaszt, és az angyalok szíve vágya, hogy belenézzenek ebbe a nagy titokba, hiszen ez a titok nagyobb, mint a mennyek összes dicsősége - adta meg a választ.

Karácsonykor az angyalok "vágyakoznak beletekinteni, miként lett Isten emberré, miként szerzett az embernek szabadítást, és miként hozta el az üdvözítő a megváltást, az üdvösséget" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.