Vatikán

A bevándorlókat befogadók előtt tisztelgett karácsonyi beszédében a pápa

A katolikus egyházfő ismét felszólított a nyomor és konfliktusok elől menekülők megsegítésére, és kérte Istent, "jutalmazza meg" azokat az embereket és államokat, amelyek "számos bevándorlót és menekültet segítenek és befogadnak..., támogatva a beilleszkedésüket".

2015.12.25 13:28MTI

A katolikus egyházfő délben mondta el karácsonyi szentbeszédét a Szent Péter bazilika központi lodzsájáról a a több tízezres tömeg előtt. Főként a békéről szóló beszédében egyebek mellett támogatásáról biztosította az ENSZ a szíriai és a líbiai konfliktus lezárására irányuló erőfeszítéseit, emellett párbeszédre szólította fel a Szentföldön szemben álló feleket. A beszéd végén a katolikus egyházfő Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és az egész világra.

Tisztelgett a bevándorlókat befogadó államok és emberek előtt karácsonyi beszédében pénteken Ferenc pápa. A Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott, a békéről szóló karácsonyi üzenetében a katolikus egyházfő ismét felszólított a nyomor és konfliktusok elől menekülők megsegítésére, és kérte Istent, "jutalmazza meg" azokat az embereket és államokat, amelyek "számos bevándorlót és menekültet segítenek és befogadnak..., támogatva a beilleszkedésüket". A napfényes Szent Péter téren, ahol a november 13-i párizsi merényletek óta szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, tízezrek hallgatták az egyházfő beszédét.

screenshot

Ferenc pápa támogatja az ENSZ erőfeszítéseit a szíriai és líbiai konfliktus lezárására

Az egyházfő beszédében támogatásáról biztosította az ENSZ-nek a szíriai és a líbiai konfliktus lezárására irányuló erőfeszítéseit, a Szentföldről, Jézus szülőföldjéről szólva pedig párbeszédre szólította fel az izraelieket és a palesztinokat. Ferenc pápa a békének szentelt karácsonyi beszédében elítélte az egyiptomi, párizsi, bamakói és tuniszi " kegyetlen terrorcselekményeket", és általában a terrorizmust, amely "egész népek kulturális örökségét" pusztítja el. A szentbeszéd után Urbi et Orbi áldást ad Róma városára és az egész világra.

Elődeivel ellentétben Ferenc pápa nem köszöntötte különböző nyelveken a világ népeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.