Szociális

Ötvenmilliárddal emelné a gyermekétkeztetési támogatást a PM társelnöke

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke ötvenmilliárd forinttal javasolja megemelni a gyermekétkeztetés jövő évi forrásait. Az olimpiarendezésre szánt keretből és a közmédia állami támogatásából csoportosítanák át.

2015.12.14 13:44MTI

Szabó Tímea hozzátette, módosító indítványa kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a rászoruló - a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő - gyermekek számára minden hétvégén és a szünidő teljes időtartama alatt biztosítsák a napi egyszeri meleg étkezést.

A politikus szerint a gyermekvédelmi törvény javasolt módosítása nem tartalmaz érdemi plusz támogatást, és árt "az éhezők ügyének", hiszen míg eddig a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőket támogatták, a jövőben csak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket fogják. Szabó Tímea azt is problémásnak nevezte, hogy a törvényjavaslat alapján az önkormányzatoknak csak a szünidő két napján kötelező biztosítani a rászoruló gyermekek étkeztetését.

A politikus reagált arra is, hogy a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt vasárnapi kongresszusán azt mondta, "szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk". Szabó Tímea szerint ezzel Kövér László hadat üzent a magyar nőknek és az ilyen mondatokból egyértelműen a "focimeccs utáni férfiöltözőszag és -hangulat árad". A képviselő azt kérte, hogy a házelnök vonja vissza kijelentését, a kormánytagok pedig határolódjanak el attól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.