Vas megye

Feloszlatta magát Söpte község önkormányzata

Azzal indokolták, hogy a testület tagjai nem tudnak tovább együtt dolgozni.

2015.12.09 09:45MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Feloszlatta magát a Vas megyei Söpte község önkormányzatának képviselő-testülete - közölte Erdősi Lászlóné, a település körjegyzője.

Tájékoztatása szerint a legutóbbi, december 7-én tartott testületi ülésen 3:2 arányban született döntés a feloszlatás mellett, amit azzal indokoltak, hogy a testület tagjai nem tudnak tovább együtt dolgozni. A polgármester Nagy Róbert Balázs (független) és az őt támogató képviselő a feloszlatás ellen szavazott, de kisebbségben maradt.

Erdősi Lászlóné elmondta: a helyi választási bizottság a tervek szerint január 6-án ül össze, ekkor tűzik majd ki az időközi polgármester- és képviselő-testületi választás időpontját. Addig változatlanul a hivatalban lévő polgármester és a feloszlatott képviselő-testület irányítja az önkormányzatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.